Chiro

Chiro

Wat is Chiro?

Chiro lijkt op het eerste zicht simpel uit te leggen: een groep jongeren die elke zondag samenkomt om spelletjes te spelen. Toch is het meer dan ravotten met vrienden, je uitleven bij een spel of nieuwe mensen leren kennen tijdens een activiteit.
Chiro is van en over elkaar leren, Chiro is sociale vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met conflict, leiderschap en verantwoordelijkheden. Chiro is op jonge leeftijd ongebreideld ravotten, en op oudere leeftijd je inzetten voor een collectief doel en jezelf ontwikkelen in een groep leeftijdsgenoten. Het is vrienden voor het leven maken, zelfstandig worden en samen werken aan Chiro.
Chiro is elke zondag van 13u30 tot 17u00, elk jaar een weekendje met je groep en elk jaar een spetterend 10-daags bivak eind juli.

 

Goed om te weten wanneer je lid wilt worden!

Vanaf het eerste studiejaar tot en met het laatste middelbaar ben je welkom:

1

Zondag - Chirodag

Je komt op een zondag naar de Chiro (vanaf 13u30). Meld je even aan bij een leider/leidster/hoofdleider
Speel mee, ervaar de Chiro, leer mensen kennen en amuseer je.

2

Inschrijven

Na een paar weken proberen schrijf je je in, en betaal je 25 euro lidgeld voor een heel jaar. Daarmee ben je ineens verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand.
Je bent nu officieel bij de Chiro, je kan mee op bivak en bent elke week welkom.

3

Chiro kleren

We dragen op de Chiro een uniform. Dat zijn speelkleren die vuil mogen worden. En zo zijn we herkenbaar op straat. Het uniform bestaat uit een beige broek/rok (te koop in de chirowinkel, De Banier) en een bruin t-shirt van Chiro Hechtel (te koop bij ons op de Chiro voor €8).